Més de 250 apps ens poden estar espiant

Una partitura en Re Major, del compositor Johann Strauss, és la que ens augura els bons desitjos cada 1 de gener des de Viena. El mariscal austríac Joseph Radetzky és recordat en aquesta marxa, que va tenir un destacat paper amb les victòries aconseguides al nord d’Itàlia a finals del s. XIX, salvant les tropes militars austríaques.
Cada cop que fem el canvi d’any, ens creem uns bons propòsits a seguir durant els pròxims 365 dies.
Els babilonis, que van establir aquesta cultura, usaven com a ritual el retorn d’estris agrícoles. Els romans demanaven perdó als seus enemics. La indústria del software també fa els seus propòsits i, en aquest cas, sembla que ens auguri un any on haurem d’estar alerta per ser espiats.
Segons el prestigiós New York Times, més de 250 aplicacions que usem als nostres smartphones estan preparades per aprendre dels nostres hàbits de visualització de continguts publicitaris, mitjançant el micròfon.
Cada cop que procedim a instal·lar una nova app al mòbil, aquesta ens pot requerir de permís per accedir a operar amb el micròfon. En canvi, per la lògica de l’aplicació, no sempre sabem veure quina utilitat pot tenir donar aquest permís.
Doncs bé, moltes apps del mercat usen com a nucli un software, anomenat Alphonso, que actua a forma de reconeixement d’àudio, similar a l’aplicació Shazam, de reconeixement musical.
Aquest nucli té com a principal finalitat treure informació d’impacte publicitari. Quan estem veient la televisió i, hi ha una pausa pels anuncis, aprofitem per fer algun comentari al respecte, sobre si ens agrada, ens desagrada, com es podria millorar, etc. Doncs bé, si tenim instal·lada alguna d’aquestes aplicacions el nostre mòbil estarà atent, independentment de si la tenim en execució o no, i acabarà reconeixent les nostres opinions, podent usar-se amb finalitats comercials.
Quasi el 100% de les aplicacions que fan ús d’Alphonso són jocs, i podem identificar-ne la majoria a Google Play, fent cerques per Alphonso automated o Alphonso software.
No sé tu, però jo, quan hi hagi anuncis, crearé uns 6 minuts d’intimitat pel meu smartphone. El deixaré a soles, amb Monty Norman, i el seu James Bond Theme. Segur que ell sabrà per què ho faig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *