La industria del motor, cada cop més tecnològica

Tauletes, ordinadors, dispositius mòbils… Cada dia estem més abocats a ser usuaris de tecnologia però, què passaria si totes aquestes facilitats del nostre dia a dia poguessin pujar sobre rodes, i ajudar-nos a gaudir de la nostra conducció i vetllar per la nostra seguretat?

És el que està succeint a la indústria del motor. Actualment els vehicles disposen d’una gran part, fonamentalment mecànica, però d’una altra elèctrica que, unida amb l’anterior ajuda a treure el millor potencial del vehicle. Ara bé, cada cop hi ha més turismes per les vies, i per això el percentatge de possibilitat d’accident augmenta. Aquest fet ha obligat a que els grans fabricants optin per complementar la nostra conducció amb ajudes tecnològiques, que vetllin per nosaltres, i que puguin prevenir possibles accidents.
Un dels avenços el podem veure en Land Rover, que fa us de la realitat virtual per convertir el remolc en transparent, i així quan mirem pel retrovisor intern del vehicle únicament veiem la carretera i els vehicles que puguin venir per darrera. Tan mateix, aquest sistema és capaç de veure la càrrega que portem dintre del remolc i ens envia una senyal si hi ha alguna alteració al seu interior. Imaginem que estem desplaçant bestiar i aquest, per qualsevol motiu s’està alterant.
Doncs aquest sistema ens avisa, ens deixa veure què és el que està fent el bestiar, i llavors ja podem decidir si és millor parar, i reiniciar la marxa més tard, o bé seguir.
En Audi, Opel o BMW diuen haver trobat una solució per predir el funcionament dels semàfors. Mitjançant el navegador intern del vehicle, aquest és capaç de connectar-se i pensar com ho faria el semàfor. Per tant, acaba aprenent quin és el logaritme que fa que aquest es posi en verd o en roig. I d’aquesta forma ens avisa per a que reduïm la marxa, i així estalviar en despesa de combustible, o bé que accelerem, ja que el semàfor es troba en verd.
Cada cop veiem com els vehicles van prenent més protagonisme que el propi conductor. Haurà de passar temps però, sent sabedors que Google ja està ultimant la creació d’un cotxe que és capaç de desplaçar-se sense conductor, el futur passarà per aprendre a ser un conductor que sàpiga fer únicament d’espectador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *