La bellota que es volia menjar la poma

El Parc Nacional de Monfragüe, o la Vall del Jerte, amb centenars d’hectàrees plenes de cirerers, són alguns dels atractius turístics d’Extremadura. Ara bé, en els últims dies la comunitat està essent coneguda, a més, per una estafa amb mòbils d’última generació que ens aproxima a la localitat de Zafra. I és que una empresa d’aquesta localitat s’ha dedicat a comprar mòbils xinesos, Xiaomi, i, un cop posada l’enganxina de la bellota mossegada, i fent unes poques modificacions del software, s’han dedicat a distribuir els dispositius als usuaris al doble del preu de compra. I l’invent els ha funcionat, fins que un usuari del fòrum de debat online, solocoches, n’ha destapat, literalment, l’enganxina.

La gamma de mòbils Xiaomi són una rèplica del conegut iPhone d’Apple. Ara bé, a més d’uns petits canvis amb el disseny, l’aspecte econòmic n’és el més important, ja que aquest dispositiu xinés es pot adquirir a partir de 250€, en comptes dels 800€, aproximadament, que costaria un mòbil iPhone. D’aquest aspecte n’ha sabut treure’n profit l’empresa extremenya, que inclús ha creat una història per justificar el miracle del preu del mòbil de la bellota.

Un tècnic electrònic de Badajoz, Unai Nieto, i un immigrant xinès, Eric Cui, compten en El Espanyol que els seus camins es van creuar quan el primer va anar a comprar un mòbil a la botiga del segon. Eric estava treballant en un prototip d’smartphone amb fallades de programari i Unai, amb coneixements sobre sistemes operatius mòbils, va aconseguir resoldre-ho.
I d’aquesta tendra història va néixer l’empresa Zetta, al 2014, posant a la venda al desembre d’aquell mateix any el seu primer mòbil (amb enganxina). El primer dia ja van vendre 500 unitats. I, a partir d’aquí, van començar a presumir d’anar per davant de la competència, posant a la venta nous models. Per suposat, tota la nova gamma que el fabricant xinés Xiaomi anava incloent al catàleg dels seus productes.

Ara, l’empresa extremenya, resta a l’espera del comunicat oficial de l’empresa xinesa, per veure quins accions legals emprendrà. Paral·lelament, FACUA ja està reclamant la devolució dels diners que s’han gastat els usuaris en la compra d’aquests dispositius. Restarem a l’espera, per comprovar si, al cap i a la fi, acabarà resultant més fàcil de digerir una poma que una bellota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *